Wie zijn wij

Heeft u vragen
Bel ons (0523) 27 00 54

Wij zijn een gereformeerde school voor christenen. In de gemeenschap in en om de school delen we ons geloof in God. Dat verbindt ons met elkaar. Onze school is ruim opgericht door ouders uit de gereformeerde kerken vrijgemaakt (GKV). De doelgroep beperkte zich aanvankelijk tot leden van de GKV. Sinds ongeveer 20 jaar zijn we er voor christenen uit alle kerkelijke denominaties en gemeenten die met ons ons identiteitsdocument kunnen omarmen. Datzelfde geldt voor leerkrachten die bij ons willen komen werken. We streven naar een school waarin ons geloof in God zichtbaar en tastbaar is in alle aspecten van onze school en ons onderwijs.

De ARS is gevestigd in Hardenberg en biedt al ruim 40 jaar gereformeerd basisonderwijs aan. De kern van ons onderwijs ligt in de Bijbel.  God houdt van ons en daarom dienen we hem uit liefde! Deze liefde willen we uitstralen naar kinderen, ouders, collega’s en omgeving.  

De naam ARS is een afkorting van ds. Albertus Risaeus School. Albertus Risaeus was een geboren Hardenbergerpredikant en theoloog die zich inzette voor vernieuwing en verandering in de kerk van zijn tijd. Hij baseerde zijn werk op Gods woord: de Bijbel.  

De drang naar vernieuwing hebben wij ook. Niet vernieuwen om te vernieuwen maar door ontwikkelen wat goed gaat en durven te experimenteren als we het anders willenWe zitten volop in de fase van onderzoek naar goed onderwijs en daarbij speelt de nieuwbouw een belangrijke rol. Nieuwsgierig geworden? Lees meer bij Visie op onderwijs.