Zwemles

Heeft u vragen
Bel ons (0523) 27 00 54

Eerste leerling die A,B en C heeft gehaald via schoolzwemmen!

We hebben als school in samenwerking met Zwembad De Slag het schoolzwemmen ingevoerd.

Kinderen mogen vanaf 4 jaar en 9 maand starten met schoolzwemmen. Vanuit school zorgen we voor het vervoer in samenwerking met ouders en Kids ‘n Ko.

Zwemles is op donderdagmiddag van 13:45-14.15 uur.

Vertrek bij school is 13.20 uur.

Rond 14:30 uur zijn we terug bij school.

Elke les gaat er een verantwoordelijk personeelslid mee richting het zwembad.

De kinderen die op school blijven, krijgen les van één van de leerkrachten die achterblijft of van een leerkrachtondersteuner/onderwijsassistent, onder verantwoordelijkheid van een leerkracht.

De kinderen gaan net als bij reguliere zwemlessen, voor hun ABC-diploma. Het voordeel van schoolzwemmen is dat de kinderen elkaar allemaal al goed kennen, dat de groepen in de regel iets kleiner zijn en dat ouders niet elke week mee hoeven.

Info vanuit het Zwembad de Slag

De kosten van het zwemmen zijn 5 euro per keer. Dit bedrag wordt door middel van indexatie jaarlijks verhoogd. Op jaarbasis gaan de kinderen gemiddeld 40 keer naar het zwembad.

Betaling zwemles

De betaling loopt net als een incasso betaling altijd door. De inning van deze keren, vindt in twee keer plaats. In mei en in november. U krijgt een rekening via de mail van GOON/Greijdanus (het administratiekantoor van school).

Het zwembad geeft aan dat normaal gesproken de kinderen A, B en C kunnen halen in de tijd van gr 1-3. Hierdoor bent u als ouder niet duurder uit dan bij de reguliere zwemlessen. Mocht uw zoon of dochter nog geen A, B of C hebben gehaald, dan kan uw zoon of dochter na gr 3 doorzwemmen in de reguliere zwemlessen. Ook kan het zijn dat uw kind sneller gaat dan verwacht, u bent dan vrij om te stoppen na diploma B. Als uw kind A en B gehaald heeft en doorgaat voor diploma C, maar dat nog niet gehaald heeft aan het eind van gr 3, dan moet u ook daarvoor iets bijbetalen om aan hetzelfde bedrag te komen als bij de reguliere zwemlessen. Deze bedragen staan allemaal keurig op de website van De Slag.

Ouders worden ingedeeld om eens in de ongeveer 4 weken mee te rijden naar het zwembad en daar te helpen met aan-en uitkleden. Hiervoor wordt een rooster opgesteld. Per keer zullen er gezien het aantal kinderen, zo’n 4 auto’s mee moeten rijden. We gaan er als school vanuit dat uw kind mee gaat doen, mocht u anders willen, laat het dan even op tijd weten bij de leerkracht. Als uw kind meegaat, gaan we er van uit dat u ook meedraait in het rooster.

Kunt u (een keer) niet meedraaien in het rooster, dan kunt u dit afkopen voor 7,50 euro per keer. U komt wel gewoon op het rooster en moet dan zelf een ouder regelen die voor u kan rijden. Aan deze ouder betaalt u dan de 7,50 euro. Als u wel vaker wilt en kunt meerijden en dus eventueel vaker beschikbaar bent, wilt u dit dan aangeven.

Heeft u geen auto tot uw beschikking, kan uw kind uiteraard wel gewoon meedoen met het schoolzwemmen. U moet dan even overleggen op school, zodat u ingedeeld wordt bij een andere begeleider. De benzinekosten meebetalen is dan wel de afspraak. Dit hebben we gezet op 2 euro per keer, ook dat kan dan bij degene betaald worden bij wie u in de auto zit

De data van de kijklessen zijn door het zwembad rondom schoolvakanties vastgesteld.

Proefzwemmen en afzwemmen wordt allemaal door het zwembad geregeld. Hierin heeft school geen stem of verantwoordelijkheid. Als een van beide het geval is krijgt uw kind een briefje mee vanuit het zwembad.

PS: Normaal gesproken zijn er kijklessen en mag de ouder aanwezig zijn bij de allereerste zwemles. In verband met Corona is dat tijdelijk niet mogelijk.